PostNord om Tegnells Black Friday-utspel: ”Då håller vi inte vårt löfte”

"Lösningen ligger i att alla visar hänsyn".

Blås av Black Friday i butiker och skapa alternativa utlämningsställen för e-handelspaket, det var statsepidemiolog Anders Tegnells uppmaning på tisdagen. Det var nog många som satte valfri dryck i halsen i samband med det uttalandet och något gehör verkar han inte få.

Postnord vill inte svara direkt på Tegnells uttalanden och rimligheten i alternativa utlämningsställen, som av allt att döma skulle vara snudd på en logistisk omöjlighet.

Annons

Sist och slutligen ligger lösningen i att alla visar andra den hänsyn man själv vill ha, oavsett om det är i paketköer, lokaltrafik eller fysiska butiker, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, till Ehandel.

Men hur ska man egentligen hantera den trängsel som riskerar att uppstå hos ombuden under den så intensiva shoppingperioden?  Postnord skickade i förra veckan ut en rad punkter för att utbilda konsumenterna i hur vi bör bete oss där ute och de är dessa man nu hänvisar till återigen.

De råden gäller fortsatt. Vi har redan inför jul öppnat fler utlämningspunkter och ser över om vi kan göra ytterligare insatser. Vi har som alla högsäsonger tagit in extra personal och i år behöver vi, liksom alla andra, ta hänsyn till att fler än vanligt av våra medarbetare kan behöva stanna hemma på grund av egen eller närståendes sjukdom, säger Maria Ibsén.

Är det möjligt att styra om fler försändelser till hemleveranser, eller är det upp till e-handlare och konsumenter?

Hemleveranser är självklart ett bra alternativ för den som vill undvika att gå ut och många gånger finns det som val hos e-handlarna. PostNord kan inte ändra på ett valt leveransalternativ, då håller vi inte vårt löfte till avsändarna.

LÄS ÄVEN: Postnord fasar för trängsel i jul – uppmanar till hemleverans

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!