Postnord öppnar för leveranser på söndagar: ”Kommer inte ta lång tid”

Konkurrenterna tvingar logistikjätten att bredda utbudet.

De offensiva last mile-speditörerna har tvingat jättarna att utvecklas. För drygt en vecka sedan lanserade Postnord lördagsleveranser, men det kan bli mer än så.

I en intervju med TT flaggar nämligen bolagets e-handelschef, Peter Hesslin, för att söndagsleveranser är på ingång.

Annons

Nu har vi satt lördag som standard för två miljoner hushåll. Företag som Budbee och Airmee har erbjudit det här men i mindre skala och det är vad konsumenterna förväntar sig. Nu följer vi efter och anpassar oss till marknadsbehov samtidigt som vi kan svälja större volymer, säger han till nyhetsbyrån och fortsätter:

Det kommer inte ta lång tid innan söndag kommer att bli standard också.

Och även om konkurrenterna satsar stenhårt och växer stadigt så verkar Postnords affär inte ha påverkats i negativ riktning. Det finns med andra ord ett stort utrymme att verka på när e-handeln ökar stadigt.

Trots att dessa tagit sig in på marknaden ser vi fortfarande en positiv tillväxt samtidigt som de här bolagen växer. Utifrån ett konsumentperspektiv är det positivt att det kommer in konkurrens, vi måste utvecklas och det har vi verkligen gjort, säger Peter Hesslin.

Samtidigt förväntar han sig en viss konsolidering på marknaden framöver.

Vi kommer nog att se lite konsolideringar, du behöver en viss storlek för att kunna överleva men jag tror det fortfarande finns plats för över en handfull aktörer. De blir mer av ett komplement till varandra.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!