Postnord öppnar ny terminal för att möta e-handelstrycket: ”Nya krav”

"Känns fantastiskt att vi är igång".

Den rusande e-handeln har inte passerat någon obemärkt förbi. Allra minst Postnord, som står mitt i stormens öga. För att hantera de ständigt ökande volymerna öppnar man nu på måndag en ny terminal för brev och paket i Helsingborg.

I takt med att antal brev blir färre och e-handlade paket ökar så ställer det nya krav både på lokaler, processer och personal. Den nya terminalen kommer dels att kunna möta de ökande volymerna av paket, men också ge oss förutsättningar att göra vår logistik i Helsingborg mer effektiv, säger Jessica Nilsson, distributionsområdeschef i Helsingborg.

Annons

Anläggningen är miljöcertifierad, har solcellsanläggning och kommer att inhysa 200 medarbetare. Här kommer brev- och paketdistributionen att slås samman, de mindre brevbärarkontoren slås ihop till en större arbetsplats och brevbärare kan även få nya arbetsuppgifter som innebär att de får dela ut både brev och paket.

Det känns fantastiskt att vi nu äntligen är igång, vi har arbetat med projektet under ett år. Vi har fokuserat på att skapa en gemensam värdegrund och processer bland personalen då flera olika enheter har flyttats ihop. Signalen jag får är att alla är peppade! säger Jessica Nilsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!