PostNord säljer dotterbolaget – här är nya ägarna

"Köparna delar vår vision".

Postnord Termo, som fraktar dagligvaror i, inom och till norra Sverige, är på väg att hamna i nya händer. Postnord har tecknat avtal om att sälja dotterbolaget, som har sitt säte i Umeå och omsätter 656 miljoner kronor. Köpare blir Kyl- O. Frysexpressen Mälardalen AB och Dinera Sverige AB.

Med denna affär får vi möjlighet att förstärka vår position som rikstäckande logistikaktör inom dagligvarusegmentet med lokal närvaro i alla delar av landet, säger Robert Barkensjö, VD på Kyl- O. Frysexpressen.

Annons

Postnord poängterar också att verksamheten fortsätter som vanligt och inga underleverantörer eller kunder berörs av förändringen.

För PostNord har det varit viktigt att hitta en köpare som kan fortsätta leverera på PostNord-koncernens löfte om service och hållbarhet i alla delar av landet. Köparna delar vår vision om att vara fossilfria 2030, och vi är säkra på att de kommer fortsätta vårda de långa relationer som bolaget har med kunder och anställda. Affären innebär också att att vi nu kommer att lägga allt fokus på våra övriga verksamheter i Norden, säger Annemarie Gardshol, koncernchef på Postnord.

Nu återstår bara konkurrensmyndigheternas godkännande innan affären är i hamn.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!