PostNord slår sig ned i Landvetter – ”Säkerställer tillväxten”

PostNord TPL expanderar.

PostNords verksamhet för tredjepartslogistik (TPL) expanderar och etablerar sig i ett nytt logistikcenter vid Göteborg Landvetter Airport. PostNord TPL kommer att hyra hela fastigheten, som mäter 46 000 kvadratmeter som kommer att uppföras och ägas till lika delar av Bockasjö och Swedavia.

Den första etappen omfattar 20 000 kvadratmeter och står klar för inflyttning den 1 juni nästa år, medan resterande del väntas bli färdigställd hösten 2020.

Annons

Vi är inne i en stark tillväxtfas. I fjol etablerade vi oss i Jönköping och byggde nytt i Norrköping, kring årsskiftet tillträder vi en ny fastighet i Helsingborg och i och med denna satsning stärker vi vår närvaro i Göteborg, en av Sveriges främsta logistikorter, säger Mårten Koshko, Affärsutvecklingschef på PostNord TPL, i ett pressmeddelande.

Expanderingen kommer i en tid då e-handeln är på stark frammarsch. Under torsdagen släppte PostNord sin e-barometer som avslöjade att 70 procent av svenskarna handlade på nätet i juni.

Etableringen innebär nyanställningar, men det är i dagsläget inte klart exakt vilka typer av uppdrag som kommer att hanteras i fastigheten.

Vår nya etablering säkerställer tillväxten hos befintliga kunder men möjliggör även konkurrenskraftiga logistiklösningar när det gäller nya förfrågningar, säger Mårten Koshko.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!