Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Postnord testar paketrobot: "Beskrivs som high-tech"

Picture of Nils Lund

Nils Lund

Dela artikeln:

Ska endast ta tio sekunder.

ANNONS

Robotarna breder inte bara ut sig i e-handelslager. De börjar även ta plats i paketutlämningen. Nu ska ska Postnord testa sin paketrobot i sin egen lokal i centrala Malmö. Tanken är att den ska fungera som ett komplement till de traditionella paketskåpen, som står utomhus.

Konsumenterna har höga förväntningar på flexibilitet och tillgänglighet när de väljer leveransplats för sina e-handlade varor. Vi tror starkt på paketboxen som komplement till våra övriga leveransalternativ och vi testar därför olika versioner för olika typer av placeringar, säger Helena Sjöberg, ansvarig för Innovation och Utveckling på Postnord Sverige, i ett pressmeddelande.

Roboten kommer att vara öppen mellan klockan 7 och 22 varje dag. Och precis som vid uthämning i paketboxarna identifierar sig användaren med sitt BankID. Därefter mottas en dörrkod och QR-kod i Postnord-appen som roboten ska scanna. Väl framme vid roboten kommer paketmottagandet att ta ungefär tio sekunder.

För den som är nyfiken att testa paketroboten är det bara att välja "Paketbox inomhus" i e-handelns checkout.

De första reaktionerna från konsumenter som använt paketroboten är mycket positiva och leveranssättet beskrivs som high-tech, skriver Postnord.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!