Postnord TPL varslar i Helsingborg: ”Skakade och tagna”

Vill säga upp nästan en tredjedel av produktionen.

När Postnord visade upp sitt senaste kvartal, stod det klart att logistikjätten lyckats få ordning på marginalerna. Men det hjälper inte de anställda hos Postnord TPL i Helsingborg. Där har 75 av 260 anställda i produktionen nu varslats om uppsägning, rapporterar HD.se.

Det är korrekt, det har vi tyvärr fått göra, säger Jessica Svenmar, regionchef för region syd på Postnord TPL, till lokaltidningen.

Annons

Varslet berör alla sex terminaler och är orsakat av det tuffa omvärldsläge som vi lever med fortfarande. Fackliga förhandlingar har redan inletts.

Som TPL:are har vi andra företags logistik, det är vår business så att säga. När våra kunders volymer går ner så går vår verksamhet ner också, säger Jessica Svenmar.

Hon säger också att man ogärna vill varsla och har försökt behålla personal så länge som möjligt. Men nu ska man alltså ha nått bristningsgränsen, givet förutsättningarna.

Jag tror att alla som mottar varsel blir skakade och tagna. Det blir även de som levererar sådana besked, säger Jessica Svenmar.

Annons