PostNord uppe i peak-volymer – 760 000 paket på en dag

"Normalt sett bara under peak-perioder”.

Under gårdagens 24 timmar genomförde PostNord 760 000 paketleveranser, och de flesta försändelser är leveranser från e-handlare till konsumenter. Detta är en nivå som PostNord annars kommer upp i runt Black Friday.

Det har generellt varit högre volymer under de senaste månaderna, men när vi når sådana här nivåer närmar vi oss volymer som vi normalt sett bara har under peak-perioden i slutet på året. Det som också är intressant är att hemleveranserna fortsätter vara många, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Vanligtvis hanterar PostNord runt 550 000 paket, inklusive Varubrev. Så under gårdagen ökade antalet med hela 38 procent, men ett ökat paketflöde är något som man observerat under de senaste veckorna då den dagliga nivån har legat på cirka 650 000 paket.

Vi står fortsatt väl rustade att hantera paketvolymerna, oavsett om de ska levereras hem, till ombud eller till företag.

Nu närmar sig sommaren och vi förbereder för att kunna fortsätta leverera med hög kvalitet. Tack vare alla duktiga sommarvikarier snurrar hjulen som vanligt även när många medarbetare går på välförtjänt semester.

Annons