PostNord varnar för nya bluff-sms: “Tyvärr ganska välgjorda”

"Gör vad vi kan för att hjälpa folk att inte bli lurade".

Det är inte första gången som PostNord blir utsatta för bluffmakare som försöker lura folk i fraktjättens namn. Det är allt ifrån bluff-mail till bluff-sms som cirkulerar med jämna mellanrum och försöker lura folk på olika vis, för att till exempel stjäla deras kortuppgifter.

Nu rapporterar GP att PostNord återigen upplyser kunderna om fenomenet. Denna gång så varnar även Henrik Ishihara, på Postnords pressavdelning, för att det är ganska välgjort.

Annons

Nu har vi sett att de försöker med nya sms som tyvärr ser ganska välgjorda ut, säger Henrik Ishihara till GP.

PostNord varnar även på sin hemsida för att det cirkulerar bluff-mejl och bluff-sms i deras namn.

Vi har ju egentligen ingen koppling till det över huvud taget, men vi försöker göra vad vi kan för att hjälpa folk att inte bli lurade, säger Henrik Ishihara.

Fraktbolaget bjuder nu på en gedigen genomgång av hur dessa olika fejkmeddelanden kan se ut. De visar upp flera olika exempel på sin sajt och försöker förklara för kunderna vad man ska titta efter för att kunna se skillnaden på äkta och bluff-meddelanden. Det ska även finnas fejkade Facebook-annonser i deras namn.

Det förekommer även bluffannonser på Facebook, där det ser ut som att PostNord lottar ut mobiltelefoner. Det är naturligtvis inte PostNord som ligger bakom dessa ”annonser”, och även här gäller att man bör låta bli att klicka på länkar, skriver fraktbolaget.

Annons