PostNord vill få slut på avbrott i arbetet – lanserar ny tjänst

"Passar bra på byggarbetsplatser".

Nyligen kunde vi berätta om PostNords nya satsning på varubreven, som blivit billigare att skicka med leverans vid dörren.

LÄS ÄVEN: PostNord gör om varubreven igen - "vill eliminera friktionen"

Annons

Nu slår logistikaktören även ett slag för leveranser till arbetsplatsen, något som man menar inte har fungerat fullt ut hittills.

Normalt sett behöver företagskunder ta emot och kvittera sina leveranser, vilket ofta innebär ett avbrott i arbetet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Digitaliseringen förändrar branschen"

Nu ska företaget kunna lämna av paket i förvaringsutrymmen med digitala lås. Det kan till exempel handla om förråd, containrar eller eller olika former av leveransboxar. Till grund för den nya leveransmetoden, som fått namnet DigitalLOCK och är tillgängligt inom tjänsten PostNord Parcel, ligger ett samarbete mellan PostNord och företaget Qlocx.

Vi har gått från ett framgångsrikt pilotprojekt till att implementera lösningen i vår verksamhet. Leveransprocessen förenklar för både avsändande och mottagande företagskunder. Ett exempel där tjänsten passar bra är byggarbetsplatser, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare inom Last Mile på PostNord, i en kommentar.

Leverans metoden fungerar som så att PostNord får en engångsnyckel till leveransutrymmet. När varan väl har lämnats av är den per automatik inlåst och mottagaren kan hämta upp den när det passar henne eller honom.

Det här leveranssättet visar på hur digitaliseringen förändrar logistikbranschen. Att tillvarata de möjligheter ny teknik för med sig är viktigt för oss på PostNord och vi vill samtidigt se till att tekniken kommer samhället till gagn, säger Helena Sjöberg.

Annons