Postnords e-handelschef lämnar – får nytt uppdrag hos konkurrenten

"Ska bli superspännande".

Postnords e-handelschef Peter Hesslin lämnar sitt uppdrag för att börja på ett nytt jobb hos en av logistikjättens konkurrenter. Enligt Dagens Logistik är konkurrenten Airmee, vilket Peter Hesslin också bekräftar i en intervju med tidningen.

Jag tycker det ska bli superspännande, jag har bara jobbat för stora logistikbolag tidigare och nu ska jag på vara med om något nytt, ungt och snabbt, det ska bli oerhört roligt, säger Peter Hesslin till sajten.

Annons

Peter Hesslin har haft sin nuvarande roll hos Postnord i fyra års tid. Han har lång erfarenhet från logistikbranschen. där han bland annat har hunnit arbeta i 30 år för DHL. Vad han ska göra hos Airmee är ännu hemligt men han tillträder sin nya tjänst våren 2022.

Jag tror att jag kommer lära mig mycket, kunna få springa snabbare och ta del av deras tankesätt vilket är helt annorlunda än det jag är van med med min bakgrund. Samtidigt tror jag att jag kan bidra med min erfarenhet som logistiker från ett större bolag. Alla företag behöver olika kompetenser.

Peter Hesslin är inte ensam om att ta klivet bort från Postnord. För ungefär ett år sedan lämnade e-handelsprofilen Arne Andersson sin tjänst på företaget för att istället fokusera på den egna konsultfirman ArnepåPosten. Sedan dess har han haft återkommande uppdrag för Postnords räkning. Det kommer han dock att sluta med inom kort, eftersom han ska fokusera på ett större - än så länge hemligt - konsultuppdrag där det krävs att han är oberoende.

Även detaljhandelsanalytikern Carl-Fredrik Teder, som tidigare jobbade med Postnords E-barometer, har nu lämnat skeppet. Enligt Dagens Logistik har Teder sedan två månader tillbaka en roll som chef för data och analys hos modeföretaget Acne.

Annons