Postnords galna rekord – 1,3 miljoner e-handelspaket

"Jag är stolt".

Det blev ett hektiskt dygn för Postnord natten mot tisdagen. Logistikjätten hanterade inte mindre än 1,3 miljoner e-handlade försändelser och därmed slog man sitt tidigare rekorddygn med 25 procent. Totalt hanterade man över 921 000 paket och nästan 348 000 varubrev, efter att svenskarna Black Weekend-fyndat för fullt.

Vi förutspådde att detta skulle bli ett nytt rekordår, vi hade såklart en prognos, men att hantera nära 1,3 miljoner paket under ett och samma dygn är stort, jag är stolt. Det här är den roligaste perioden på året, men också den mest intensiva och alla våra medarbetare sliter nu för fullt för att vi ska få ut alla paket i tid. Hittills rullar allt på enligt plan, säger Mathias Krümmel, chef för produktion på Postnord, i ett pressmeddelande.

Annons

E-handelstrycket har, precis som vi tidigare rapporterat, varit oerhört högt under hela Black Week och den 3 december, alltså nu på torsdag, får vi veta exakt vad svenskarna handlade när Postnord och Kantar Sifo presenterar sin undersökning.

De flesta ska i alla fall ha fått sina fynd vid det här laget och Postnord uppmanar alla att iaktta försiktighet när man hämtar ut sina försändelser för att minimera smittorisken.

Många av helgens paket är nu ute hos ombuden eller på väg till dem och vi vill fortsätta påminna alla om att vara extra försiktiga när man hämtar ut sitt paket i år. Många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara högt tryck ända fram till jul. Vi uppmanar därför alla till att förbereda sina upphämtningar genom att legitimera sig i Postnord-appen, hämta upp sitt paket på andra tider än rusningstid för att minska trängsel och väl på plats att hålla avstånd och undvika fysisk kontakt, säger Mathias Krümmel.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!