PostNords norska jättesatsning – tiodubblar kapaciteten

I Sverige uppges befintliga resurser räcka.

Den nordiska fraktjätten PostNord meddelar nu att man tiodubblar kapaciteten för hemleveranser i Norge, i spåren av coronaviruset. Företaget ser just nu en ökning på långt över 100 procent i antalet hemleveranser i grannlandet och man har därmed ökat kapaciteten kraftigt för att kunna hantera tillväxten.

Kapacitetsökningen beror bland annat på att man låter de utkörningar som vanligtvis gjorts på dagtid, till butiker, nu istället riktas till hemmen.

Annons

Som ett resultat av coronautbrottet ser vi en minskning av butiksleveranser, medan behovet av hemleverans bara kommer att öka framöver. Vi tillför nu marknaden en kraftig kapacitetsökning, säger Robin Olsen, chef för PostNord i Norge.

Pausar krav på signatur

Fraktbolaget har även infört nya regler vid utlämnandet för att minska risken för smitta.

För att minska corona-smittan kräver vi inte signatur vid leverans och konsumenterna kan till och med välja leverans genom att ange platser som ytterdörr, bakom huset, i en dynlåda eller garage.

Vi frågade PostNord om de planerar något liknande i Sverige, men här uppges man klara av ökningen utan några extra insatser.

Vi ser att hemleveranserna ökar, men i nuläget kan vi hantera det med befintliga resurser, säger PostNords presskontakt till redaktionen.

LÄS ÄVEN: Försvagat PostNord varnar för förseningar - ber om tålamod

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!