Postnords nya jättelager – så stort blir det: ”Flexibel lagerlösning”

"Skapar möjligheter för lokala företag och arbetstagare".

Som Ehandel berättat om tidigare så bygger Postnord TPL just nu ett nytt automatiserat lager i Norrköping. Anläggningen, som planeras vara i drift från och med april nästa år, mäter cirka 62 500 kvadratmeter och kommer att bli en av Nordens största solcellsanläggningar.

Det nya lagret ska inhysa både befintliga och nya kunder, där Stadium Outlet är en av de största uppdragsgivarna. Totalt förväntas personalstyrkan öka med cirka 50 medarbetare från nuvarande 400 anställda i och med den nya satsningen.

Annons

Det nya lagret är inte bara viktigt för oss, utan också positivt för Norrköping som region. Det innebär tillväxt för vår verksamhet och skapar möjligheter för lokala företag och arbetstagare. Vi kan nu erbjuda nya kunder en flexibel lagerlösning som uppfyller framtidens krav på automatisering, miljöcertifiering och energieffektivitet. Dessutom ger Norrköpings geografiska läge oss fördelar för att attrahera nya kunder och expandera befintliga samarbeten, som med Stadium, säger Daniel Eriksson, regionchef på Postnord TPL i ett pressmeddelande.

Det nya lagret kommer även att fungera som Postnord TPL:s regionkontor, och målet är att fastigheten ska bli ett referensobjekt för andra TPL-regioner med planer på att expandera.

Postnord TPL kommer att hyra hela lagerytan i logistikfastigheten som nyligen fick en ny ägare. Det efter att Inlog, som ägs och drivs av fastighetsbolaget Infrahubs grundare Andreas Ekberg och Hans Bengtsson, tecknat ett avtal om att sälja fastigheten till jätten Blackrock

Annons