Postnords nya paketrekord – passerade miljonen

"Taggade inför anstormningen".

Postnord har noterat ett nytt paketrekord för ett enskilt dygn. Natten till tisdag passerade hela 728 000 paket och 285 000 varubrev genom logistikjättens terminaler – totalt över en miljon försändelser.

Rekordet tillskrivs den växande e-handeln och Black Friday i kombination med startskottet för julhandeln.

Annons

Det är intensiva och roliga dygn i vår produktion, en sorts kick-off för årets högsäsong. Vi har förberett oss och medarbetarna är taggade inför anstormningen. Hittills har det mesta  gått helt enligt plan och vi håller tummarna för att halkan som råder i stora delar av södra Sverige inte skapar förseningar i leveranserna, säger Mathias Krümmel, chef för Produktion på Postnord, i ett pressmeddelande.

Totalt har över hälften av svenskarna, 56 procent närmare bestämt, aviserat att de tänker köpa minst en julklapp på nätet i år. Det lär med andra ord bli ett enormt tryck ute hos ombuden i år igen.

Många av helgens paket är nu ute hos ombuden eller på väg till dem. Var gärna snabb med att hämta ut dina varor, många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara fortsatt högt tryck ända fram till jul. Vill du undvika köer hos ombudet, besök det gärna en annan tid än mellan 17 och 19, säger Mathias Krümmel.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!