Postnords nya superrekord – 800 000 paket på ett dygn

Jätteökning i karantäntider.

E-handeln har fått rejäl fart sedan utbrottet av Corona. Nu rapporterar Postnord om nya rekord i paketvolymerna. Under det senaste dygnet ska nära 791 000 paket hanterats - något som tidigare bara hänt under Black Friday förra året.

Vi har sett en kraftigt ökande volym till privatpersoner sedan slutet av mars men det senaste dygnet är hittills rekord för 2020 och en tydlig effekt av Corona, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord, i ett pressmeddelande.

Annons

En normal dag hanterar Postnord runt 450 000 paket, så det är minst sagt en markant ökning. Prognosen pekar också mot att volymerna kommer att ligga på en hög nivå även fortsättningsvis under våren. Dessutom har man tidigare vittnat om en högre efterfrågan på hemleverans och liknande lösningar, som ökat med mellan 30 och 50 procent.

Vi står väl rustade att hantera paketvolymerna oavsett om de ska levereras hem, till ombud eller till företag. Men det är klart att vi får anstränga oss när volymerna snabbt blir väsentligt större än beräknat, det gör att en del paket kan bli lite sena de närmaste dygnen. Jag vill passa på att påminna om PostNords app, där man kan signera med digitalt bank-id vilket gör att du kan hämta paket hos ditt ombud med minimal fysisk kontakt. Det går också att be någon annan hämta paketet, en bra möjlighet för de personer som vill undvika att gå ut, säger Peter Hesslin.

LÄS ÄVEN: Rekordökning av hemleveranser: ”Ger en bra magkänsla”

Annons