Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Postnords nya supersiffror - 9,1 miljoner paket: "Har lyckats väl"

Postnords vd lutar sig tillbaka efter en framåtlutad shoppingvecka
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Nu hyllar vd:n medarbetarna.

ANNONS

Igår rapporterade Postnord om ett nytt dygnsrekord då man hanterat totalt 1,3 miljoner e-handlade försändelser natten mot tisdag. Nu visar man upp facit för hela Black Week och det visar sig att man har hanterat inte mindre än 9,1 miljoner paket, med varubrev och maxibrev inräknade. Det är en ökning med drygt 31 procent jämfört med förra året, då man "bara" kom upp i 6,9 miljoner paket.

Vi har förberett oss väl inför dessa intensiva veckor med höga paketvolymer. Till följd av pandemin har det varit svårare än vanligt att göra prognoser. Genom noggranna förberedelser, gott samarbete med våra kunder och en framåtlutad problemlösningsförmåga har vi lyckats väl med leveranserna, rapporterar Annemarie Gardshol, vd på Postnord, i ett pressmeddelande.

Föga överraskande ökade paketvolymerna på logistikjättens samtliga marknader. Man hanterade 26 procent fler paket i Norge och Sverige, 38 procent fler i Danmark och 70 procent fler i Finland jämfört med förra året. I vårt östra grannland sköt dessutom hemleveranserna i höjden och ökade med över 170 procent.

Allt har flutit på fint från första sortering på våra terminaler genom distribution och fram till ombud eller mottagarens dörr och jag vill rikta ett extra stort tack till våra fantastiska medarbetare som får detta att hända, säger Annemarie Gardshol.

Dela artikeln:

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!