Postnords påskrusning – nära 1 miljon på ett dygn

Påskharen valde e-handeln och logistikjätten fick det svettigt värre.

Det är fortsatt rejält tryck i e-handeln. Det visar inte minst Postnords senaste rapport, där logistikjätten avslöjar att man hanterade hela 960 000 paket och småpaket på tisdagen efter påskhelgen. Det är årets hittills högsta siffra.

Volymerna efter påsk är nästan uppe i de nivåer vi såg under Black Friday i slutet av november förra året. Redan förra året såg vi en sådan här topp och då var vi i början av pandemin. Såhär ett år in i vår sociala distansering har svenskarna blivit vana vid att e-handla och det syns i våra flöden, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord.

Annons

Att man skulle komma upp i sådana nivåer just nu kom som något av en överraskning för Postnord. Men de säger sig samtidigt ha klarat toppen väl.

Vi förbereder oss alltid och har en prognos för volymtoppar som jag är trygg med. Att det skulle bli närmare en miljon paket i våra flöden efter påsken visste vi såklart inte, men vi har en organisation med hög flexibilitet och kapacitet, vilket vi visade redan under 2020 års Black Friday och julhandel, säger Peter Hesslin.

Annons