Postnords plan – rullar ut tusentals paketboxar: ”Strålande resultat”

Ska ut i kylan.

Paketboxarna växer till antalet i rask takt. Postnord vill inte vara sämre och efter "en framgångsrik pilot", som innefattade 100 paketboxar i Stockholm, är det nu dags att slå på stora trumman. Nu ska man totalt rulla ut 2500 boxar på 18 månader i vårt avlånga land.

I en första fas ska 500 nya paketboxar fördelas över Stockholm, Göteborg och Malmö.

Annons

Vi har fått ett strålande resultat på piloten. Piloten har gett oss möjlighet att testa och utveckla både de fysiska boxarna och tekniken. Nu när vi känner oss trygga och allt har testats kommer vi kunna öka antalet placeringar, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

En av ambitionerna framåt är att utöka antalet boxar i glesbygd och på mindre orter och först ut är Veckholm, Vena, Grimsås och Ljustorp. Dessutom vill man testa hur de grå boxarna tål det svenska vinterklimatet och har därför placerat ut en box i Luleå.

För Postnord är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet och ett komplement till orter där underlaget kan vara för litet för ett ombud. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Peter Hesslin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!