Premiär i dag för ICA:s storsatsning – nya lagret öppnar

"Gör det möjligt för oss att skala upp".

Dagligvaruhandeln flyger fram på nätet just nu. I samma veva har ICA:s nya e-handelslager i Arendal, Göteborg premiär i dag. Något som ska möjliggöra ett utvecklat e-handelserbjudande för kunderna i Västra Götaland och förbättra leveranskapaciteten.

För att möta den snabbt växande efterfrågan av e-handelstjänster i Västra Götaland öppnar vi nu ett nytt e-handelslager i Göteborg. Därmed får de ICA-butiker som ansluter sig tillgång till utökad kapacitet, ett brett sortiment och bra service till sina kunder. Målet är att de lokala ICA-butikerna skall kunna erbjuda fler kunder e-handelstjänster med en personlig och smidig köpupplevelse för att göra vardagen enklare, säger Anders Svensson, vd på ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

ICA har i dag över 1000 personer anställda i e-handeln och det nya lagret, som mäter 17 200 kvadratmeter, ska skapa "hundratals nya arbetstillfällen". Man använder sig av Ocados e-handelsplattform som anpassats till ICA och de anslutna handlarna runtom i Sverige. Något som ska förenkla både för kunden och för bolaget själva.

Samarbetet med brittiska Ocado,  som är världsledande på e-handel med mat, gör det möjligt för oss att skala upp och effektivisera vår e-handel under lång tid framöver, säger Anders Svensson.

LÄS ÄVEN: ICA tar ett symboliskt spadtag: ”Lagret är en storsatsning!”

Annons