Prenumerera på ditt favorit-toalettpapper

Nätbutiken Amazon har infört prenumerationer på produkter. Det handlar främst om dagligvaror och förbrukningsprodukter. Tjänsten går under namnet "Subscribe & Save" och den ger 15 procent rabatt, och gratis frakt, om man börjar prenumerera på varor. Servicen finns för tillfället endast i Tyskland, Storbritannien och USA.

Du använder tjänsten genom att välja de varor du behöver regelbunden påfyllning av och sedan väljer du ett förnyande-intervall. Just nu kan man välja mellan 1, 2, 3 eller 6 månader. Sedan levererar Amazon ditt favorit-toalettpapper automatiskt varje månad när din bal har tagit slut. De produkter som går att prenumerera på är tydligt markerade hos Amazon.

Annons

För de som inte vet är prenumerationer en guldgruva nästan oavsett vad du säljer för något. Det är därför inte konstigt att Amazon erbjuder fri frakt och 15 procent rabatt på deras ordinarie priser. De vill givetvis ha så många fast återkommande kunder som möjligt. Rabatterna ges oavsett ordervärde, vad vi förstår, och tjänsten kan avbeställas precis när som helst, allt för att göra kunderna nöjda.

Det är ett intressant koncept som Amazon har börjat med och vi tänker direkt på framtidens kylskåp och frys som direkt är kopplade till en tjänst som denna. Eller varför inte ett Amazon-kylskåp?

Källa (market)
Källa (amazon)
Källa (mindyourdecisions)

Annons