Presentjättarna om kärleksdagen: “Glöm inte bort den viktigaste”

Gigantiska nallar och guldroser flög av hyllorna.

Alla hjärtans dag är här. Vi har tagit tempen hos några tunga e-handlare som satsar stort på dagen, i alla fall om man får tro deras hemsidor som för några dagar sedan pryddes av hjärtan.

Coolstuffs medgrundare Kajsa Knapp berättar att man förberedde sig väl inför Alla hjärtans dag 2023.

Annons

Vi har i vanlig ordning preppat med en massa bra kärleksprodukter, ätbart, personaliserat och annat. Vi kommunicerar till kunden att man inte ska glömma sig själv på alla hjärtans dag, visst vill man visa sin kärlek till sin partner, föräldrar och barn men glöm inte bort den viktigaste personen i ditt liv: dig själv!

Charlotta Lannerheim, medgrundare av Bluebox.se, berättar om en liknande satsning:

Vi har laddat upp med godsaker och andra Alla hjärtans dag-presenter, och anpassat marknadsföringen och sajten efter högtiden, säger hon.

Hur har försäljningen sett ut nu inför dagen? Bättre eller sämre än i fjol?

Svalare intresse än i fjol. Folk verkar hålla lite extra i pengarna just nu, säger Charlotta Lannerheim.

Det går trögare än vanligt men vi jobbar på! säger Kajsa Knapp.

Partykungen hade också en rejäl Alla hjärtans dag-kampanj i år och enligt deras kommersiella chef Janne Waxin (Head of Stuff) så har försäljningen gått riktigt bra.

Vi har haft en riktigt fin försäljningsökning inför Alla hjärtans dag. Det har varit bra försäljning av produkter som nallar, ballonger, rosenblad och kärlekskuponger, säger han.

Annons

Vilken kärleksprodukt går bäst?

En av våra storsäljare är vår gigantiska nalle. En riktig kram-björn som är perfekt som present till sin älskling eller som present till sig själv om man saknar en älskling att mysa med i soffan, säger Janne Waxin.

Charlotta Lannerheim berättar att det har varit de klassiska Alla hjärtans dag-presenterna som sålt bäst, för deras del godis och godsaker i olika former.

Vår ros, pläterad i 24 karat guld, blir årets alla hjärtans dags storsäljare 2023, konstaterar samtidigt Kajsa Knapp.

Annons