Pressbyråns framtid: Obemannade butiker – ”en helt ny upplevelse”

Här öppnas första butiken.

Pressbyrån gör som Amazon och satsar på obemannade butiker, som går under namnet Pressbyrån Go. Den första öppnar under torsdagen på Kungsholmen i Stockholm och är startskottet för en större utrullning.

Våra drygt 300 Pressbyrån butiker runtom i Sverige är vår ryggrad som drivs med stort hjärta och mycket stolthet. Samtidigt ser vi en trend i samhället där människor i högre utsträckning vill handla på sina villkor, nu mer än någonsin. Med Pressbyrån Go kan vi erbjuda convenience på ett nytt sätt och vår ambition är att konceptet ska växa betydligt under de kommande åren, säger Mariette Kristenson, vd på Reitan Convenience Sweden, i ett pressmeddelande.

Annons

De obemannade butikerna kan dyka upp i kontorsbyggnader, hotellobbys och på sjukhus. Dessutom flaggar man att de på sikt även kan dyka upp som som fristående butiker på gator och torg.

Kunden laddar vid första besöket ner appen Pressbyrån Go, scannar en QR-kod vid ingången till butiken. Med hjälp av kameror i taket och vågsensorer registreras varorna som kunden plockat i en virtuell varukorg, innan allt checkas ut.

Tekniken bakom Pressbyrån Go gör att kunden inte behöver göra något annat än att plocka sina varor. Allt registreras automatiskt vilket kommer vara en helt ny upplevelse på den svenska marknaden. Vi har valt en flexibel lösning som gör att vi lätt kan anpassa oss och vidareutveckla konceptet i takt med att vi lär oss mer om hur kunderna tar till sig den nya butiken, säger Maria Isaksson, affärsutvecklingschef på Reitan Convenience Sweden.

Annons