PriceRunners Köpskydd höjer ribban för certifieringarna

Prisjämförelsetjänsten Pricerunner har infört en egen form av certifiering kallad Köpskydd. Detta är en försäkring där du som kund kan bli ersatt för en transaktion, med en näthandlare, på upp till 5000kr. Det är Pricerunner som står för denna kostnad om e-handlaren av olika anledningar inte skulle sköta sin del av affären.

Pricerunner har redan 150 butiker anslutna till denna "certifiering" som endast kräver att återförsäljaren svarar kunder inom 48 timmar. Alla butiker som listar sina produkter, med logga och länk, på Pricerunner erbjuds att få köpskyddet.

Annons

-Feedbacken från e-handlare är i stort sett uteslutande positivt. Precis som oss så tror de att Köpskyddet kan öka försäljningen, säger Stefan Ny, marknadschef på Pricerunner.

Det som krävs av kund är att denne registrera transaktionen hos Pricerunner inom 24 timmar efter att den genomförts. Skulle sedan allt gå åt pipsvängen står alltså Pricerunner där och har 5000kr att eventuellt lösa problemet med. I deras villkor, som är ganska långa, står dock följande:

"Innan köpskyddet träder i kraft så ska alla möjligheter enligt konsumentköplagen och konsumentkreditlagen uttömmas"

Detta betyder förmodligen att Pricerunner inte allt för ofta kommer behöva punga ut med sina egna pengar.

Framtidens certifieringar

Vi gillar dock initiativet som kommer några veckor efter att Google införde sin egen certifiering, vilken också inkluderar en försäkring, med ersättning upp till tusen dollar.

Den numera gamla modellen med endast en logotyp och någon form av övervakningsorgan har i flera fall visat sig vara ganska tandlös, där butiken i slutändan endast blir av med en logga. Att slänga in pengar i ekvationen skadar förmodligen inte då det ger en monetär konsekvens när en butik inte sköter sig, dvs att den som sköter certifieringen faktiskt får betala när något går fel. Detta istället för att certifieringen endast urvattnas.

Pricerunner, likt Prisjakt, sitter även på en hel del intressant data där de skulle kunna analysera och förutspå bedrägerier och andra konstigheter. Precis som med Googles certifiering Trusted Store.

Annons

Vi ser spänt på framtiden och det är förmodligen dags för de andra certifieringarna att göra något drastiskt. Endast en logotyp kommer inte att hålla framöver.

-Vi vet att det är tryggt att handla på internet men vi vill att fler konsumenter ska känna samma trygghet. Kan vi genom PriceRunners Köpskydd få fler att testa e-handel är mycket vunnet, säger Stefan Ny.

 

Källa: press via epost

Annons