Prisade stjärnan blir ny VD – efter stora omställningen: ”Helt galet”

Tar över efter medgrundaren.

E-handlaren Glacial gjorde sig snabbt ett namn med sina designade vattenflaskor i rostfritt stål. Man har även gjort ett uppmärksammat samarbete med Coca Cola Europacific Partners med ett påfyllningsbart koncept.

Men det snabba genombrottet kom också med skyhöga kostnader och bolaget gjorde förluster på över 9 miljoner kronor såväl 2020 som 2021. Under 2022 kapades de röda siffrorna till -3,2 miljoner och under 2023 lyckades man till slut vända till lönsamhet, säger de.

Annons

Och med det uppdraget i hamn kommer medgrundaren Pär Philipson att med varm hand lämna över vd-posten till hösten. Ersättaren blir Petra Ringström Oxhamre, medgrundare och tidigare vd på Steamery.

För mig är det helt galet att vi i Norden, med tillgång till något av världens renaste kranvatten, fortfarande köper vatten i plastflaskor. Att få vara med och bidra till positiv förändring i den frågan är något som verkligen driver mig, säger hon

Hon har prisats vid ett flertal tillfällen, bland annat som Årets kvinnliga stjärnskott 2021 och Årets kvinnliga gasell 2020, och kommer med stor erfarenhet av bolagsbyggande.

Jag tror att min erfarenhet av att förändra konsumentbeteende inom modeindustrin kommer att vara värdefull för Glacials fortsatta strategi, såväl som min bakgrund av att etablera ett svenskt varumärke internationellt, både via distributörer och egen e-handel.

"Expandera hälsosamt"

Det märks tydligt att Glacial är mycket nöjda med sin rekrytering och att grundarna tycker att deras skapelse nu är i trygga händer, när man ska ta nästa kliv som bolag.

Jag är helt övertygad om att Petra är rätt person för att ta Glacial till nästa nivå. Hennes starka driv och erfarenhet av en liknande resa som vi strävar efter på Glacial kommer vara avgörande för vår framgång. Vi lärde oss mycket från omställningen vi genomförde 2022-2023 och nu är målet att expandera hälsosamt och mer långsiktigt, säger Pär Philipson.

En längre artikel, med tillhörande intervju, om hur illa ställt det egentligen var med Glacial och vad som fick grundarna att dra i nödbromsen och göra helt om kan du läsa här nedan.

LÄS ÄVEN: De skrotade storslagna planerna – ställer om helt: ”Skarpt läge”

Annons

Annons