Priset på Varubrev justeras med Postens nya priser

I måndags meddelade Posten att de kommer ändra viktindelningen och portot för enstaka brev. Denna förändring påverkar förstås en del e-handlare men mer intressant är förändringarna för avtalskunder och kanske specifikt de populära varubreven.

Posten har nu släppt de nya prislistorna för avtalskunder som man kan finna här, under kolumnen "kommande". Ändringarna för avtalskunder kommer även de införas den första april, precis som för portoändringen.

Eftersom det är en hel del justeringar i olika tjänster frågade vi Posten hur e-handlarna kommer påverkas.

Annons

– Posten Varubrev är den tjänst som används mest av e-handlare. Priset för Posten Varubrev inkluderar sedan januari 2013 ett tillägg för skrymme. Tjänsten påverkas därför prismässigt av förändringen av två skäl. Dels förändringen i porto, dels förändringen i skrymme. För försändelser som väger upp till 1 kg innebär det en prisjustering med omkring 10%. För varubrev som väger över 1 kg justeras priset marginellt, meddelar Anders Åsberg, chef för Marknad och Tjänsteutveckling på Posten.

Sändningar påverkas ej

Avgiften för skrymmandetillägg kommer att höjas ifrån 12 kronor till 14 kronor. När det kommer till de olika vikt- och prisförändringarna så ska dessa inte gälla sändningar. Skickar du alltså över 100 varubrev skall priset vara oförändrat.

– Andra tjänster som ofta används av e-handlare men som inte är avtalstjänster, det vill säga Brev Skicka Lätt och postens förpackningar med porto påverkas inte av förändringarna, säger Anders Åsberg.

Överlag innebär förändringarna att priserna justeras för samtliga viktklasser för enstaka brev, 1:a klass, Ekonomi och inrikes Varubrev. Vikt- och prisändringarna kommer även påverka totalpriset på försändelser med vissa tilläggstjänster som exempelvis Rek och Postförskott.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!