Prisjakt lanserar ny tjänst som ska stöpa om företaget: “Mer ärlighet”

Advized försvinner.

I februari meddelade Prisjakt att de förvärvat samtliga aktier i produkttestbolaget Advized, som grundades 2017 av Kalle Bodestig och Mikael Egnér. Potentialen i förvärvet sades vara “enorm” och nu bara någon månad efter köpet så är man redo att integrera plattformen helt i Prisjakt.

Prisjämförelseföretaget lanserar nu nämligen Prisjakt Experter. En tjänst som är baserad på Advized och som ska göra att Prisjakt inte bara kan tipsa om bästa pris utan också om bästa produkt.

Annons

När du ska köpa en stavmixer, barnvagn eller dator så vill du ta hjälp av någon som är kunnig inom området och som du känner att du kan lita på. Prisjakt Experter är ett svar på det här behovet. Vi har redan nu över 50 oberoende experter, som alla brinner för att hjälpa andra att fatta bättre köpbeslut, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt, i ett pressutskick.

“Pengar byts mot positiva utlåtanden”

Experterna ska alltså vara oberoende och får betalt oavsett vilket betyg som ges och produkterna som testats skickas alltid tillbaka.

I dag kryllar internet av oklara produktrekommendationer, där gåvor och i många fall pengar byts mot positiva utlåtanden. Gränsen mellan vad som är köpt respektive genuint innehåll suddas helt enkelt ut. Jag tror inte den här utvecklingen är bra för varken butiker, tillverkare eller konsumenter. Vi behöver mer ärlighet, och det vill vi att Prisjakt Experter ska bygga på, säger Carl Vult von Steyern.

Prisjakt vill nu bli en produktjämförelsetjänst snarare än bara en prisjämförelsetjänst. Varumärket Advized har lagts ner i och med lanseringen av Prisjakt Experter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!