Prisökningar i flera kategorier under Black Week – hela listan

"Lett till svårigheter".

Vi ser inte bara prissänkningar under Black Week. Faktum är att i flera populära kategorier har priserna rent av gått upp under reaveckan. Medan kategorier som Playstation 5-spel och solglasögon fått prissänkningar på 25 och 17 procent, så har speltillbehör, sexleksaker, träningskläder och fläktar ökat sedan sommaren. Det visar siffror från Pircerunner.

Det är framför allt speltillbehör och sexleksaker som sticker ut på listan över kategorier med störst prisökningar. Det förstnämnda har ökat med 15,5 procent och det sistnämnda med 11,8 procent sedan augusti.

Annons

"Varit mest drabbad"

För den som tänkte uppdatera garderoben med träningskläder kan det också vara värt att vänta för stunden. Där har nämligen priserna gått upp med 8 procent.

Och vill man inhandla en elcykel just nu får man räkna med att det kan bli dyrare, då snittpriserna dragit iväg med 4,3 procent.

Det här är ett segment som varit mest drabbad av halvledarbristen, som lett till svårigheter att få in produkter i lager under året, säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på Pricerunner.

Förra året var det kategorierna hemtillbehör, klättring och glassmaskiner som toppade listan med störst prishöjningar vid samma tidpunkt under Black Week.

Kategorier med störst prisökningar under Black Week:
1. Speltillbehör, 15,5%
2. Sexleksaker, 11,8%
3. Fläktar, 8,45%
4. Träningskläder, 8.0%
5. Utemöbler, 6.8%
6. Larm och säkerhet, 6,1%
7. Tillbehör till trädgårdsmaskiner, 5,2%
8. Ficklampor, 4,3%
9. Elcyklar, 4,3%
10. Mobila modem, 4,1%
Källa: Pricerunner

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!