Prispressen ökar då finanskrisen hinner ifatt E-handeln

Dagens Handel rapporterar att nästan hälften av alla e-handelsföretag, inom detaljhandeln, tror att näthandeln kommer att få se en ökad prispress under nästa år. De menar att även om vi har många exempel där e-handeln tagit sig oskadd igenom finanskrisen så kommer den nu att komma tillbaka och bita oss i form av ökad priskonkurrens.

De två starkaste trenderna under nästa år sägs vara ökad prispress och ett ökat krav på snabba leveranser. Detta då e-handlarna kommer att få se en ökad konkurrens varandra emellan. Postens e-handelsexpert, vår vän Arne Andersson, har följande kommentar:

Annons

- E-handelsföretagen har ett försteg mot den traditionella handeln eftersom prismedvetenheten tenderar att öka i sämre tider. Det hindrar förstås inte att konkurrensen mellan olika e-handelsföretag också ökar, vilket tvingar fram lägre priser och snabbare leveranser. I slutänden är det konsumenterna som blir vinnare.

Detta rimmar förstås dålig med den senaste tidens diskussioner om hur e-handeln är svår att få lönsam. Läs hela artikeln här hos Dagens Handel. Även tidningen Market har skrivit om detta ämne, den artikeln finner ni här.

Foto: posten

Annons