Proteinbolaget utökar lagret – skickar nu 1 500 paket om dagen

"Om vi var effektiva innan blir vi ännu effektivare nu".

De senaste åren har Proteinbolaget sett en stark tillväxt och i år räknar företaget med att nå cirka 110 miljoner i omsättning, vilket vi på Ehandel nyligen berättade om. 

LÄS ÄVEN: Proteinbolaget om de sista stegen på resan mot 110 miljoner

Annons

Men med stark tillväxt kommer även utmaningar, och en av dem är att få lagerytan att räcka till. För att möta utvecklingen har Proteinbolaget precis avslutat en utbyggnad som har gett bolaget både en större lageryta och ett nytt kontor. 

Det nya kontoret som givetvis pryds med en statistikskärm

Efter utbyggnaden har Proteinbolaget en total lageryta på 1 500 kvadratmeter och totalt 523 pallplatser att förvara sina varor på. Lagret har byggts ut med 540 kvadratmeter. Samtidigt har kontorsytan utökat med 150 kvadratmeter, vilket innebär att kontoret nu har en total yta på 300 kvadratmeter.

Vi har alltid haft turen att kunna växa inom byggnaden. För ett år sedan fick vi en hint om att våra grannar i byggnaden skulle flytta. Då tog vi genast tag i saken och kontaktade hyresvärden för att få ta över ytan och slå upp väggarna emellan, berättar Proteinbolagets vd Mårten Åkeson för Ehandel. 

Ny lastkaj förväntas underlätta

En nyhet med det utbyggda lagret är att Proteinbolaget har fått möjlighet att separera in- och utleverans. Dessutom har förstås den totala förvaringsytan ökat, vilket innebär goda möjligheter för fortsatt tillväxt. För närvarande skickar Proteinbolaget ut cirka 1 500 paket om dagen.

Vi har även fått en till lastkaj som underlättar flödet av in- och utleverans avsevärt. Om vi var effektiva innan så blir vi ännu effektivare nu!

Hur länge dröjer det tills ni får bygga ut lagret nästa gång?

Vi bör klara oss i två år till i lokalen, säger Mårten Åkeson.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!