Prova brillorna direkt på nätet med ny teknik

Svårt att veta om du passar i glasögonen du spanat in på nätet. Då kanske nätbutiken Favoptic kan hjälpa dig. De har nämligen lanserat ett nytt verktyg som gör det möjligt att prova bågar direkt på deras webbsida.

Att det kan vara ett gissel att pricka rätt storlek när man handlar kläder på nätet har vi skrivit en hel del om sista tiden. Men att prova glasögon kan vara lika jobbigt, snygga brillor på nätet kan visa sig vara ett riktigt felköp när man hänger dem på sin egen näsa.

Favoptic gör dock sitt bästa för att lösa problemet. Nyligen lanserade man ett helt nytt verktyg som gör det möjligt att prova bågarna direkt på sajten med hjälp av ett foto på dig själv.

Annons

– Tanken är givetvis att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att spara pengar. Därför vill vi erbjuda våra kunder många olika sätt att testa olika bågar, utan att behöva besöka en optikerbutik, säger Carl Erik Eriksson, vd på Favoptic.

Patentsökt verktyg

För att kunna använda det nya verktyget behöver man först ladda man upp en bild på sig själv, när det är klart kan man sedan prova vilka bågar som passar bäst.

– Till skillnad mot andra, liknande, webblösningar, visar Favoptics patentsökta verktyg det verkliga förhållandet mellan båge och ansikte vilket gör det mycket verklighetstroget, säger Carl Erik Eriksson.

Föredrar man att testa glasögon på ett mer icke virtuellt sett kan man i stället kostnadsfritt låna hem upp till fyra bågar och prova hemma. Favoptics har även fyra mottagningar där man kan prova sig fram.

Källa: Press

Annons