Purefun drar på spenderarbyxorna – erotisk app under klubban

"Spännande tillskott till vår portfölj".

E-handelsgruppen Purefun Group växer - igen. Den börsnoterade koncernen har på kort tid både förvärvat och startat upp nya nätbutiker. Samtidigt har man deklarerat att fler förvärv är att vänta, och nu verkar de ha nosat upp ett nytt guldkorn.

LÄS ÄVEN: Fortsatt uppåt för Purefun – vill växa mer: ”Inväntar guldkornen”

Annons

Den här gången rör det sig dock inte om en renodlad e-handlare, utan om en prenumerationsbaserad ljudapp. Det är dock inom en bransch man kan väl. Purefun har nämligen förvärvat 20 procent av aktierna i erotikplattformen och sextech-bolaget Ava Stories.

Ava stories är ett spännande tillskott till vår portfölj. Jag är övertygad om att detta samarbete kommer att skapa starka synergier, och både öka Avas marknadsandel samt ge våra kunder mervärde. Vi ser fram emot att Ava stories når nya höjder i branschen för erotiska berättelser i app-format, säger Michael Ahlen, vd för Purefun Group i en kommentar.

Starka synergieffekter

Ava Stories grundades 2020 av Rosanna Thun och Linnea Taub och beskriver sig själva som en prenumerationstjänst med erotiska berättelser riktade till kvinnor och par. I april 2021 plockade erotikljudappen in 6 miljoner kronor i en investeringsrunda, där bland andra artisen Silvana Imam deltog.

Bolaget omsatte under fjolåret cirka 1,9 miljoner kronor med ett minusresultat på nära -1,1 miljoner. Tillsammans med Purefun ser man stora synergieffekter och tror på en stark tillväxt framöver.

Vi är mycket glada över att få in Purefun som en ny stark ägare. Det skapar både starka synergier mellan våra bolag och bidrar till att öka Avas marknadsandel samt stärker vår position övergripande, säger Rosanna Thun, vd på Ava stories.

Sedan tidigare har Purefun Group bland annat Vuxen, Blushme Woome, Kondomeriet, Kalaslagret, Doggie och Mighty Solo i portföljen. I början av 2023 lanserade man även fest- och kalasbutiken Partyninja.com.

Annons