Qliros Q3: “Växer trots fallande e-handel”

Ska bli lönsamma 2023.

Betalbolaget Qliro meddelar idag hur det gick under juli till och med september. Även om e-handeln i stort verkar backa så visar Qliro upp en tillväxt på 7 procent. Rörelseintäkterna uppgick till 106,7 miljoner kronor, upp från 99,5 miljoner i fjol.

I det tredje kvartalet växer vi intäkterna med 7 procent trots en fallande e-handel. Vi fortsätter även att ta viktiga steg i resan mot lönsamhet 2023, där vi inom ramen för lönsamhetsprogrammet initierat flera initiativ och tagit kostnader om 12,8 MSEK i det tredje kvartalet, kommenterar Qliros vd Christoffer Rutgersson delårsrapporten.

Annons

Och att man tagit kostnader visar sig i rörelseresultatet som dalar från -9,7 miljoner i fjol till -26,9 miljoner under Q3 i år.

Tillväxten ska primärt drivas av Qliros position inom betalningslösningar, meddelar företaget. Under perioden januari till september ska antal aktiva konton ökat med 9 procent för Qliro. Volymerna ska dock ha minskat med 11 procent.

Jag vill även adressera den nya makroekonomiska miljö vi befinner oss i med stigande räntor, inflation och energipriser, som skapar allt svårare förutsättningar för hushåll och därigenom konsumenter. För Qliros del har vi under året visat motståndskraft mot denna utveckling. Med det sagt är jag ödmjuk inför utvecklingen samtidigt som jag har förtroende för vår förmåga att fortsätta leverera på lönsamhetsprogrammet och ambitionen om lönsamhet 2023, även i en marknad där konsumtionen avtar, meddelar Christoffer Rutgersson.

Annons