QR-koder leder till QR Shop

E-handelsleverantören Wikinggruppen meddelar idag att de lanserat en ny typ av e-handelslösning baserad på QR-koder. Skillnaden mot andra lösningar sägs vara att behovet av en speciell applikation försvinner och att ingen förregistrering krävs. Detta med hjälp av faktureringstjänster ifrån Klarna och Svea.

"QR SHOP fungerar bäst i kombination med en fakturalösning som Klarna eller SveaWebPay då konsumenten endast behöver mata in personnummer, mobiltelefonnummer och e-postadress för att genomföra ett köp."

Annons

Det behövs dock någon form av applikation på kundens mobiltelefon som kan läsa QR-koder. Själva QR-koderna skall sedan innehålla en länk som tar kunden direkt till produkten, som de skannat, och som de sedan kan köpa via t.ex. faktura. Allt är webbaserat efter att kunden skannat koden och kommit till produktens sida.

- Vår tanke med QR SHOP är att kunder på enklast möjliga sätt utan registrering eller dylikt skall kunna köpa produkter direkt i sin smartphone från trycksaker. Det kan vara ett annonsblad, broschyr, affisch i en busskur, tunnelbana eller liknande, säger Jonte Bergman, VD på Wikinggruppen.

Jonte fortsätter att berätta hur de var mycket tidiga med att införa en snabbkassa i sina e-handelslösningar och att de nu lanserar QR Shop eftersom de vill göra köpupplevelsen så smidig som möjligt.

Vi tycker om idén med ett webbaserat gränssnitt istället för en applikation. Frågan är dock hur denna e-handelslösning hanterar köp av flera produkter. Vi ställde frågan till Jonte och han berättar då att det endast handlar om köp av en produkt i dagsläget men att de planerar att stödja köp av flera produkter framöver. Detta borde göra deras lösning mer lämpad för affischer med en QR-kod, än uppslag i en tidning där man kanske vill exponera flera produkter.

För att få veta mer om QR Shop tar ni er till deras hemsida.

Källa: press

Annons