Räddas från konkursen i sista stund – nygammal ägare tar över

22 butiker drivs vidare.

22 Rabalder-butiker drivs vidare i ny regi och 80 procent av personalen får erbjudande om fortsatt anställning. Det står klart sedan det konkursförsatta företaget Kompott Mode AB räddats i sista stund. Som vi kunde berätta i början av förra veckan hade företaget drabbats hårt av både coronaviruset och den växande e-handeln, varför konkursen nu var ett faktum.

LÄS ÄVEN: 32 butiker och 120 anställda - svenska modeföretaget i konkurs

Annons

Redan då hoppades konkursförvaltaren Christian Andersch att Kompott Modes tidigare ägare skulle gå in och rädda åtminstone delar av företaget och det är precis vad som nu har hänt. Verksamheten kommer att drivas vidare i det nystartade bolaget Rabalder AB, där Kompott Modes tidigare vd Jan Bergerud har rollen som styrelseordförande.

Den 4 september ingick de tidigare ägarna av Kompott Mode AB avtal med konkursboet om att förvärva den större delen av rörelsen. Rabalder AB tar över 22 av 29 butiker och 80 procent av de anställda får erbjudande om fortsatt anställning, skriver Jan Bergerud i ett uttalande.

Rabalder AB tar formellt över driften av butikerna i dag, den 7 september. När Kompott Mode gick i konkurs hade företaget cirka 14 miljoner i skulder, varav det mesta bestod av skatteskulder och uteblivna löner till de anställda.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!