Rådet från Sportamores styrelse: Tacka ja till Footways erbjudande

"Erbjudandet är skäligt".

Footways planer på att köpa Sportamore fortskrider. Häromdagen stod det klart att skobutiken hade fyllt på i kassan för att finansiera köpet, och nu på morgonen kom beskedet att Sportamores styrelse har uppmanat företagets ägare att tacka ja till Footways erbjudande.

LÄS ÄVEN: Footway lånar 150 miljoner till köpet av Sportamore

Annons

Sammantaget och mot bakgrund av ovan bedömer styrelsen att erbjudandet är skäligt och rekommenderar enhälligt Sportamores aktieägare att acceptera erbjudandet, skriver Sportamore i ett uttalande.

"Angeläget om att behålla kompetens"

Footways erbjudande värderar varje aktie i Sportamore till 45,28 kronor, vilket innebär att erbjudandet för samtliga aktier blir värt 439 miljoner kronor. Bolaget kan dock tänka sig att fullfölja afffären även om det inte finns möjlighet att ta över samtliga aktier i Sportamore.

Om affären blir av väntas representanter från båda bolagen forma en ny ledning.

För att säkerställa synergier, kompetens och andra centrala värden i förvärvet tas till vara och för att få en välfungerande kommunikation inom koncernen är avsikten att det ska skapas en ny koncernledning bestående av ledande befattningshavare från respektive bolag. Footway är även i andra avseenden angeläget om att behålla kompetens från båda bolagen i den nya organisationen.

Sportamore har nu till och med den 3 april på sig att tacka ja till Footways förslag. Det är fortfarande oklart hur en försäljning skulle påverka de anställda eller ifall beslutet får några följder avseende var Sportamore bedriver sin verksamhet.

Annons