Raketsnabba leveranser får E-handeln att blomstra

Att kunna leverera snabbt och smidigt, helst gärna samma dag som beställningen kommer in är ett problem som många e-handlare jobbar på att lösa. Men medan Amazon och Ebay vill använda sig av drönare och personliga shoppare, finns det en aktör som redan verkar ha knäckt nöten.

Snabba leveranser, en ständigt het potatis i e-handelsvärlden och det talas mycket om att näthandelns framtid ligger i ännu snabbare och mer precisa leveranser. Och sätten man försöker lösa det hela på är många, och varierande.

Amazon satsar på att bygga en mängd stora distributionscentraler nära sina kunder för att underlätta snabba transporter. E-handelsjätten har också börjat experimentera med drönare, obemannade flygfarkoster, som ska kunna leverera paket på upp till två kilo så snabbt som 30 minuter efter beställning.

Annons

En annan nätjätte som också satsar på snabba leveranser är Ebay, fast de har valt en annan väg. Istället för stora lager och drönare jobbar man med att få ut närliggande butikers varor till kunderna. Deras tjänst Ebay Now använder sig av en armada personliga shoppare som hämtar upp varor i lokala butiker som sedan levereras hem till dörren.

Leverans till 12 länder

Men det finns en bransch som sedan länge levererar samma dag. Om du beställer ett blomsterbud hos Euroflorist innan klockan 12 på vardagar och lördagar kan du få dina blommor levererade samma dag.

– Att vi på Euroflorist kan lyckas med så raketsnabba leveranser beror på att vi har ett nätverk av professionella florister över hela landet. När våra kunder lägger en beställning i Euroflorists webbutik förmedlar vi den genast vidare till en av våra florister. Floristen skapar en bukett eller ett arrangemang efter kundens önskemål och levererar sedan blommorna direkt hem till mottagaren, säger Anette Konar Riple, Marketing Director på Euroflorist.

Och även om Ebay, och för den delen ett antal andra aktörer, lyckats lösa gåtan med blixtsnabba leveranser. Så är det oftast bara i ett fåtal städer som det är möjligt att få sin beställning levererad samma dag. Så är inte fallet med Euroflorist.

– Euroflorist är marknadsledande inom blomsterförmedling i Europa. Vi har ett nätverk av professionella florister i 12 europeiska länder. Tillsammans hjälper vi dig att skicka blommor vart du vill, när du vill. Vare sig det är till andra sidan staden, landet eller någon annanstans i världen, säger Anette Konar Riple.

 

Annons

Källa: Press

Annons