Rapunzels grundare prisas för sitt entreprenörskap

Igår kväll tilldelades Rapunzel of Swedens vd och grundare Ida Backlund Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj.

Tidigare i år berättade vi om hur Rapunzel of Sweden och dess vd och grundare, Ida Backlund, köpt upp domänen Rapunzel.com för mer än 1 miljon kronor. Något man troligtvis gjort med tanke på en internationell satsning.

Men Ida spenderar inte all sin vakna tid med att sälja löshår och köpa upp domäner. Hon ser även till att vinna fina utmärkelser med jämna mellanrum. Bland annat tilldelades hon priset SvD Affärsbragd våren 2014 och nu är det dags igen. Denna gången har Ida fått ta emot Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj med motiveringen:

Annons

”Ida Backlund har skapat Rapunzel of Sweden, som på webben säljer löshår, peruker och hårvård till över 220 000 kunder i mer 60 länder världen över. Man har även öppnat och utvecklat frisörsalonger, Rapunzel Concept Stores, i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå med en planerad expansion i Norden. På cirka 10 år har omsättning växt till mer än 100 miljoner kronor.”

Startat välgörande stiftelse

Medaljen tilldelas varje år ett tiotal personer som med ägarinflytande skapat och utvecklat företag. Något man gjort sedan 1772 med syftet att hedra mottagaren för långsiktigt, betydelsefullt arbete och för att inspirera andra.

Något som Ida gjort med Rapunzel of Sweden men också efter att hon tillsammans med sin mor startat stiftelsen Rapunzel vs. Cancer där medel varje år delas ut till välgörande ändamål.

– Det betyder jättemycket för mig och alla som arbetar på och med Rapunzel. Min mors sjukdom gjorde att jag förstod att det fanns mycket att hjälpa till med, då startade vi stiftelsen. Det känns bra i hjärtat att kunna hjälpa till, säger Ida Backlund.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!