Raseriet mot H&M-kedjan – mössa fick rasistiskt namn

"Helt oacceptabelt".

H&M-ägda & Other Stories är i blåsväder efter att anställda gjort en fasansfull upptäckt på den interna produktöversikten som skickades ut till butikerna. Där hade nämligen en lila mössa med namnet "Nigga Lab Beanie" publicerats. Det rapporterar CNN. Efter klagomål från flera anställda bad företaget om ursäkt.

Hur och varför mössan namngavs med det rasistiska tillmälet är ännu oklart, men hela teamet, inklusive ansvariga chefer, har stängts av under tiden detta utreds internt, enligt H&M-gruppens vd, Helena Helmersson.

Annons

Vi är oerhört ledsna. Vi tar det här på extremt allvar. Även om ordet aldrig gick i tryck på en faktisk produkt så är användningen av ordet helt oacceptabelt och oförlåtligt, skriver & Other Stories i ett uttalande till CNN.

Flera anställda uttrycker sin bestörtning över det inträffade och menar att företaget inte tog det på tillräckligt stort allvar initialt. Att det benämndes som ett stavfel som kom från en privat chatt.
Annie Wu, H&M-gruppens mångfaldschef, delar frustrationen.

Personligen är jag jättearg och skamsen över att något sånt här ens kunnat hända. Jag vill att de ansvariga ska få sparken, för det finns ingen ursäkt för det här.

Annons