Rekord för Partykungen – men smäll för tillväxten: “Trögare”

"Ungefär som förra året".

Halloween står runt hörnet. En period som brukar innebära storslagna rekord för butiker som Partykungen.se. Omvärlden är ju dock inte sitt vanliga jag, så vi frågade Joel Svensson, vd på Partykungen, hur det går på lagret.

Vi slog packrekord i måndags med 13 800 ordrar på en och samma dag, vilket var kul!

Annons

Det ska alltså ha varit ett rejält tryck på lagret under början av veckan. Men det betyder tyvärr inte några nya superrekord för företaget, i alla fall inte som det ser ut nu.

I övrigt går det lite trögare rent allmänt just nu, och vi ser ut att landa på ungefär samma försäljning som förra årets Halloween, konstaterar Joel Svensson.

"Brukar vara sista dagen"

En del av packrekordet beror även på att de jobbat lite mindre på helgen än tidigare år. Joel berättar också att snittordervärdet har gått upp på grund av inflationen.

Vanligtvis skulle facit för Halloween vara i princip klart idag, torsdag, men det finns fortfarande hopp om mer försäljning.

Det brukar vara sista dagen idag - men vi tror och hoppas att vi kommer få en del försäljning även imorgon och i början av nästa vecka.

Firandet kommer flyttas

Det finns alltså en liten ljusning och det beror på hur Halloween och Allhelgonahelgen ligger i år.

En del av firandet kommer med all största sannolikhet att flyttas från denna helg till nästa helg, då Alla Helgona ligger en vecka förskjutet i år och att 31:a oktober är en måndag.

Partykungen ska alltså fortsatt se ett orderinföde kopplat till Halloween-firande. Men även om nästa vecka också levererar så lär man alltså inte komma upp i förra årets tillväxt, då hela oktober växte med nära 50 procent för företaget.

Annons

LÄS ÄVEN: Partykungen överlevde årets succéfest – sålde för 75 miljoner

Annons