Rekordstarkt sug efter second hand – passerar 10 miljoner varor

Starkaste året någonsin.

Efter en försäljningsökning på 12 procent kan Tradera konstatera att 2019 blev det bästa året i företagets historia. Intresset för att köpa begagnade produkter har enligt sajten varit större än någonsin, och för första gången såldes fler än 10 miljoner varor på Tradera under ett och samma år.

Allra starkast uppges tillväxten ha varit i kategorierna Hem & Hushåll, Hemelektronik och Leksaker. De populäraste kategorierna totalt sett var dock Kläder, Barnkläder & Barnskor samt Antikt & Design. Enligt Tradera vänder sig många till sajten för att buda hem märkeskläder- och accessoarer.

Annons

2019 blev det starkaste året någonsin för Tradera. Förhoppningsvis är det ett tecken på att vi börjar förstå hur pass mycket nykonsumtionen bidrar till utsläppen i världen. Allt fler inser att man via second hand kan hitta allt från de trendiga modeplaggen till de unika inredningsdetaljerna och samtidigt vara snällare mot både plånboken och miljön, säger Pierre Norberg, marknads- och försäljningschef på Tradera, i ett pressmeddelande.

Traderas absolut dyraste auktion under 2019 stod hårdrocksbandet In Flames och deras specialdesignade Volvo-lastbil för. Fordonet såldes för drygt 1,5 miljoner, varav strax över 300 000 kronor donerades till ett trafiksäkerhetsinitiativ för barn.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!