Resebranschen blir en del av Svensk Digital Handel

Resebranschen tar plats i Svensk Digital Handels styrelse när Bassam el Mattar, Sverigechef för Fritidsresor, blir ny ledamot i Svensk Digital Handel. Därmed får rese- och besöksnäringen representation i styrelsen och organisationen breddas till att även omfatta resebranschen.

På årsmötet den 15 maj valdes Svensk Digital Handels nya styrelse. Marianne Medin, vd på Slöjd-Detaljer, avslutar sitt uppdrag efter många år som styrelseledamot. Samtidigt går Fritidsresors Bassam el Mattar in i styrelsen.

– Inom resebranschen finns en stor kompetens inom digital handel och vi kommer att lära mycket av varandra. Att Bassam el Mattar tar plats i vår styrelse känns som ett naturligt steg, säger Freddy Sobin, Svensk Digital Handels styrelseordförande.

Annons

Även Bassam ser fram emot att ta plats i styrelsen och tror att det kommer att komma resebranschen till stor nytta.

– Många av de utmaningar vi i resebranschen ställs inför påminner om dem detaljhandeln har. Att utbyta erfarenheter över branscherna kommer att vara värt mycket, säger Bassam el Mattar.

Tidiga inom digitalisering

Att rese- och besöksnäringen tar plats i Svensk Digital Handels organisation kommer också att märkas på nästa års D-Congress, tidigare Distanshandelsdagen som inte bara bytt namn, utan även ort.

När D-Congress kommer till Svenska Mässan i Göteborg den 12 mars 2015, kommer även resebranschen att finnas på plats.

– I dag finns det inte någon uttalad mötesplats för resebranschen att diskutera den digitala handeln och det vill vi erbjuda. Resebranschen var som helhet tidig inom digitaliseringen, men precis som för detaljhandeln finns det fortfarande många delar inom besöksnäringen som inte gjort sin digitala omställning, säger Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.Källa: Press

Annons