Resebranschen tar Taxfree-handeln ut på Internet

E-handeln har sedan länge arbetat sig in i resebranschen. Att boka och köpa resor på nätet är idag inget konstigt. Det har även blivit allt vanligare att köpa sina taxfree-varor på nätet och många av de stora resebolagen erbjuder idag den möjligheten. Men även de mindre börjar nu haka på trenden.

Att shoppa taxfree är för många ett måste när det resan är bokad. Men istället för att bläddra genom en fysisk katalog och skicka sin beställning med snigelpost, kan man nu göra den enkelt och bekvämt via datorn.

Resenären kan sedan oftast välja mellan möjligheten att betala sina taxfreevaror direkt, eller ombord på flyget. Nu har även Air Iceland bestämt sig för att satsa på kombinationen taxfree och e-handel.

Annons

– Att kunna erbjuda denna tjänst hemifrån är en viktig del av vår kundservice, säger Hildur Óskarsdóttir, webbansvarig på Air Iceland.

Levereras på flygplatsen

Air Iceland ingår i Icelandair Group och trafikerar inrikesflyg på Island samt resor till och från Grönland och Färöarna. Försäljningen kommer att innefatta vanliga taxfree-produkter som makeup, parfym, alkohol och godis.

När beställningen är lagd levereras shoppingkassen direkt på flygplatsen på avresedagen vid internationella resor till och från Island.

E-handelssystemet kommer att baseras på Open Source-plattformen ”nopCommerce” med en anpassad koppling till affärssystemet Navision och kommer inledningsvis att hanteras som en fristående sajt.

Källa: Press

Annons