Reservdelsbutiken som skruvar upp tillväxttakten

Från en investering till en annan. Skruvat.se är en snabbväxande e-handel som omsätter över 100 miljoner kronor. Nu meddelar den ledande bildelshandeln att de fått en ny investerare i riskkapitalbolaget Scope Capital.

Skruvat.se ska vara Skandinaviens största e-handel inom reservdelar för bilar. Trots stora investeringar och expansion till de fyra marknaderna i Norden ska bolaget ha växt ifrån 63 miljoner i omsättning 2011, till 110 miljoner 2012. Detta med positivt resultat.

- Vi fortsätter att investera i tillväxt men har också stort fokus på effektivisering och marginalstärkande processer. Kraftig tillväxt och lönsamhet är två saker som är svåra att kombinera i e-handelsvärlden men vi har bevisligen lyckats med det. 2013 kommer att bli ytterligare ett fantastiskt år då samtliga fyra marknader i Norden växer kraftigt och vi närmar oss 300 000 kunder inom kort, säger Peter Jakobsson på Skruvat.

Annons


Grundarduon Roberth Risberg och Peter Jakobsson

Fortsatt geografisk expansion

Bolaget som grundades 2008 tar nu in kapital utifrån och tanken är att möjliggöra fortsatt geografisk expansion samt en ökad tillväxttakt.

- Vi tycker Skruvat.se är ett extraordinärt e-handelsbolag som har uppvisat en snabb tillväxt sedan det grundades och som dessutom erbjuder sina kunder ett mer prisvärt alternativ i en annars traditionell industri. Vi ser en stor potential i att utveckla bolaget vidare tillsammans med Roberth Risberg och Peter Jakobsson, säger Kristina Patek, Partner på Scope Capital.

Skruvat är förstås glada över samarbetet med Scope och satsar nu vidare på att bli det självklara valet för reservdelar på nätet.

- Vi är väldigt glada att vi har nått denna överenskommelse med Scope och att vi kan fortsätta vår resa mot att bli det självklara valet för reservdelar i hela Skandinavien. Vi ser signifikant tillväxtpotential de kommande åren och är nu väl positionerade för att driva utvecklingen vidare i vår industri, säger Roberth Risberg, VD på Skruvat.se.

 

Källa: Press

Annons

Annons