Revolutionrace-Niclas lämnar e-handeln: ”Moget bolag”

"Bollplank vid behov".

Niclas Nyrensten grundade e-handeln och outdoor-varumärket Revolutionrace 2013 – tillsammans med sin fru Pernilla.

Niclas har även länge varit ledamot i bolagets styrelse. Men nu meddelar han att han avböjer omval och att han helt lämnar styrelsen i juli i år.

Annons

Anledningen som pekas ut är familjeskäl. Sedan tidigare har även Pernilla Nyrensten lämnat styrelsen. Hon var fram till oktober förra året VD för Revolutionrace och efterträddes av Paul Fischbein.

Bolaget har efter 10 år blivit så pass moget att det klarar sig utan grundarna, mig och Pernilla. Jag brinner fortsatt för Revolutionrace och kommer vara tillgänglig som bollplank vid behov. Orsaken till att jag avböjer omval nu är för att vår son kommit in i gymnasiet i Spanien och familjen flyttar med. Jag har fullt förtroende för styrelse och ledning att fortsätta bygga RevolutionRace i samma anda vi gjort sen start, kommenterar Niclas Nyrensten.

Revolutionrace har uppvisat en imponerande tillväxt sedan starten för lite mer än tio år sedan. I årets första kvartal landade nettoomsättningen på 478 miljoner kronor, mot 414 miljoner året innan. Rörelseresultatet tickade samtidigt in på 101 miljoner (87).

Vi har ett starkt grunderbjudande och är välpositionerade i vår D2C-modell, med kvalitativa produkter till attraktiva priser. Vi har dessutom många nöjda kunder och ser hela tiden till att tillföra nya produkter, konstaterade vd:n Paul Fischbein i en intervju med Ehandel den 7 maj.

LÄS ÄVEN: Revolutionrace-VD:n om nya succésiffrorna: ”Väldigt bra”

Annons