Rocket Internet förbereder sig för börsen

Tyska Rocket Internet som bland annat har det svenska investmentbolaget Kinnevik som ägare verkar ha siktat in sig på en börsintroduktion. Enligt rykten ska man i början av året tagit kontakt med möjliga investerare.

Enligt källor till Dagens Industri har Rocket Internet påbörjat arbetet med en börsintroduktion. Bolaget som grundades 2007 av tre tyska bröder har Familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik som en av de största externa investerarna i bolaget.

Totalt har Kinnevik investerat runt 10,4 miljarder kronor direkt, eller indirekt i bolag kopplade till Rocket Internet som specialiserat sig på att kopiera framgångsrika koncept inom e-handeln.

Annons

Ifrågasatt värdering

Bland annat är Kinnevik den största ägaren i sko- och modesajten Zalando efter att man i höstas köpt ytterligare 10 procent av aktierna i e-handelsbolaget. Totalt äger man nu 35 procent av Zalando.

De första kontakterna med möjliga investerare ska ha tagits i januari. Både enligt källor till Dagens Industri, men rykten florerar även flitigt bland bloggare runt om i världen.

Kinnevik äger 25 procent av aktierna i Rocket Internet efter att man nyttjat optioner under första kvartalet 2012. Det finns de som har ifrågasatt värderingen av investeringarna i e-handelsbolaget, och under hösten har även Kinnevikaktien pressats av att analytiker som kritiserat den bristfälliga informationen kring bolagen i Rocket Internet.

Källa: DI, Venture Village

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!