Rocket Internet gör sig redo för börsnotering

Alibabas rekordnotering är över och snart tar Zalando plats på Frankfurtbörsen. Nästa e-handelsföretag till rakning är Rocket Internet och bolaget har nu satt prisintervallet till 35,5-42,5 euro per aktie inför den kommande börsnoteringen.

Under hösten är det flera intressanta börsnoteringar som inkluderar e-handelsrelaterade företag. Alibabas notering på New York Stock Exchange i fredags är det nog få som missat och e-handelsjätten slog då alla rekord.

Den till 36 procent Kinneviksägda klädbutiken, Zalando, har också fått godkänt från den tyska finansinspektionen att noteras på Frankfurtbörsen och första handelsdagen väntas bli den första oktober.

Annons

För ett par veckor sedan berättade även Rocket Internet om sina planer och nu meddelar Kinnevik att det tyska bolaget har tillkännagivit prospektet, inklusive prisintervall, för bolagets kommande börsnotering.

Värdering kring 5 miljarder euro

Rocket Internet har satt prisintervallet för bolagets aktier till 35,5-42,5 euro per aktie vilket motsvarar ett bolagsvärde på Rocket Internet före nyemissionen på cirka 4,3-5,1 miljarder euro efter full utspädning.

Hade den indikativa värderingen av Rocket Internet använts vid upprättandet av Kinneviks bokslut den 30 juni 2014 hade Kinneviks totala redovisade värde för aktierna i Rocket Internet varit 5,3-6,7 miljarder kronor högre än det rapporterade värdet i delårsrapporten, vilket motsvarar en ökning av substansvärdet om 19,0-24,0 kronor per aktie.

Kinnevik har ingått ett sedvanligt åtagande om så kallad lock-up, det vill säga att inte sälja sina aktier i bolaget under en period om 12 månader från första dag för handel.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!