Röda Korset blir e-handlare – här öppnas nya webbshoppen

"Når en större målgrupp".

Det är bra tryck i e-handeln just. Även på second hand-plattformarna märks det tydligt att allt fler sitter hemma. Och det är också här som Röda Korset slår upp portarna till sin e-handel, närmare bestämt på Tradera. Nu uppmanas samtliga 300 butiker att ansluta sig och börja sälja.

Genom näthandel når vi en större målgrupp, vi får hela Sverige som marknad. Just nu, när människor stannar hemma mer än vanligt, vill vi fortsatt finnas tillgängliga. Vårt uppdrag är att förhindra och lindra mänskligt lidande och för att lyckas med det får vi arbeta på nya sätt, säger Martina Bozic, verksamhetsutvecklare på Röda Korset.

Annons

Tradera, som gjorde sitt bästa april någonsin, är naturligtvis nöjda med nytillskottet. Fysiska second hand-butiker och organisationer som fokuserar på att sälja begagnade varor haft en särskilt stor närvaro online. Det kan det dock bli ändring på framgent.

Vi tycker det är mycket positivt och en viktig signal att Röda Korset som är Sveriges största humanitära organisation uppmuntrar sina butiker att börja sälja digitalt via Tradera. Vi på Tradera vill gärna hjälpa fler aktörer att precis som Röda Korset bli mer digitala och cirkulära i sin affärsmodell, säger Stefan Öberg, vd för Tradera.

Annons