Roliga Prylar byter ägare och blir en del av Sortiment

Den kända nätbutiken Roliga Prylar, som i början av 2013 fick en ny ägare i e-handelsfonden Net Departo, byter nu händer igen. Det är Oscar och Anton Troedson bakom Sortiment.se, med säte i Malmö, som nu ska driva vidare RoligaPrylar.se. Samtidigt byter Net Departo spår till att primärt jobba med passiva innehav.

Sortiment.se meddelar idag att man köpt samtliga aktier i AlphaGeek AB som driver RoligaPrylar.se samt AlphGeek.dk, no och fi. Samtidigt passar den tidigare ägaren Net Departo Ventures på att köpa 13 procent av aktierna i Sortiment.

– Net Departo är nöjda med avtalet, som är en del av Net Departos strategi i att lägga huvudfokus på passiva investeringar. Under 2014 beslöt vi oss för att helt fokusera på våra passiva investeringar. Vi har under längre tid letat efter en partner som kan ta över drift och ansvar för AlphaGeek AB. Med Sortiment.se får vi en engagerad partner, som inte bara har tidigare erfarenhet av AlphaGeeks produkter, utan som också vet hur man driver verksamheten effektivt, säger Anders Andersen, VD på Net Departo.

Annons

E-handelsfonden Net Departo meddelade vid förvärvet av Rolig Prylar att de, förutom flera passiva investeringar i nätbutiker, även skulle satsa aktivt och bidra med kunskap och stöd utöver kapitaltillskottet. Denna strategi lägger man nu på hyllan och lämnar över sina aktiva innehav.

Ikon inom svensk e-handel

Sortiment ska nu driva vidare Roliga Prylar och man ser mycket positivt på förvärvet av den anrika nätbutiken.

Anton Troedson– Vi är grymt glada och exalterade över förvärvet av AlphaGeek. Bolaget är inte bara en ikon inom svensk e-handel utan också en butik med en nisch och produktutbud som passar oss som personer alldeles utmärkt. Utvecklingen av AlphaGeek kommer innebära nya inslag, men mycket av fundamentet kommer att vara kvar, säger Anton Troedson, grundare av Sortiment.se och ny VD för AlphaGeek.

Sortiment.se är mindre än RoligaPrylar.se och man växlar därmed upp hela verksamheten till en ny nivå. Killarna bakom Sortiment är dock mycket driftiga och vi har skrivit om deras åsikter om Posten, hur de testar nya betalmetoder och deras experiment i den fysiska handeln.

Tillsammans räknar man med att nätbutikerna kommer att omsätta runt 40 miljoner kronor under 2015. Sammanslagningen ska göra gruppen till en av de största aktörerna i Norden inom sin nisch med presenter, leksaker och populärkultur.

– Förvärvet av AlphaGeek AB är en mycket viktig del av vår långsiktiga strategi; att bygga upp en bred portfölj av e-handelsbutiker som tillsammans kan erbjuda en produktkatalog som tilltalar alla målgrupper i Sverige och övriga Norden. Storleken på förvärvet hjälper oss också att fortsätta bygga vår infrastruktur för e-handel, säger Oscar Troedson, medgrundare av Sortiment.se.

 

Annons

Källa: Press
Huvdbild: Oscar Troedson

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!