Roliga Prylar satsar på 100 miljoner med ny ägare

En ny typ av e-handelsfond har sett dagens ljus och deras första investering är i RoligaPrylar.se, nätbutiken som startades av Ehandel.se:s grundare Dan Nilsson. Nu siktar prylbutiken på 100 miljoner kronor i omsättning.

Företaget Retevo AB som står bakom Roliga Prylar meddelar idag att de fått en ny majoritetsägare. Det är den alldeles nya e-handelsfonden Net Departo Ventures med Anders Andersen i spetsen, vars första investering blir den svenska prylbutiken RoligaPrylar.se.

- Jag är otroligt nöjd med affären. Net Departo är inga kostymkillar med powerpoints, utan de är riktiga e-handlare och entreprenörer. Med den kompetens som nu kommer in i bolaget och det kapitaltillskott som görs i samband med förvärvet tror jag att vi utan tvekan kan nå vårt mål om en omsättning på 100MSEK på den nordiska marknaden, säger Dan Nilsson, grundare av RoligaPrylar.se.

Annons

Den nya fonden, Net Departo, stoltserar med att de inte endast bidrar med kapital utan även med direkt kunskap inom e-handel.

- Vi ser en stor mängd passiva investerare på svenska marknaden nu där man lägger hela tillväxtbördan på entreprenören. Vi vill tillföra mer än pengar till bolaget och inte sitta i passagerarsätet, utan bidra aktivt med vår erfarenhet och vara ett stöd för ehandlaren, berättar Anders Andersen, VD på Net Departo.

Anders Andersen som också bloggar hos oss har jobbat på flera olika nätbutiker däribland CoolStuff. Kunskapen bör alltså finnas i investeringsbolaget.

Även en investering i Dan Nilsson

Fonden planerar att göra ytterligare tio förvärv inom de kommande två åren. Investeringen i Roliga Prylar ska alltså vara starskottet på en större e-handelsportfölj.

- Med investeringen i Roliga Prylar får vi den bästa tänkbara start på vår runda av ehandelsinvesteringar. Det är en sund verksamhet i tillväxt, som har proof of concept, men fortfarande med mycket potential som vi kan hjälpa bolaget att realisera. Samtidigt investerar vi även i grundaren Dan Nilsson, som ger oss tillgång till ett stort nätverk och kompetens som kan användas i organisationen vi nu ska bygga, säger Anders Andersen.

Bakom Net Departo står inte bara Anders utan även logistikföretaget Logents grundare. Roliga Prylar omsatte 13 miljoner kronor i senaste bokslutet och det är i spannet 5-15 miljoner som fonden planerar att göra sina kommande investeringar.

Vi önskar både Dan och Anders lycka till i sina framtida ventures. Det ska bli mycket intressant att se var nästa investering kommer att hamna någonstans.

Annons

 

Källa: Press

Annons